Uhapšena doktorka i četvorica čuvara zatvora u Padinskoj skeli zbog smrti penzionera (74)

Četvorica čuvara i doktorka u zatvoru u Padinskoj skeli uhapšeni su zbog sumnje da su povezani sa smrću S. B. (74) u tom zatvoru 4. februara ove godine, potvrdio je za RTS glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović.

Ilustracija (Foto: Envato)

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani pred postupajućim javnim tužiocem.

Šta se dogodilo?

Više javno tužilaštvo u Beogradu već vodi istragu protiv trojice osumnjičenih, koji su delili zatvorsku ćeliju sa S. B., jer su ga tukli i zlostavljali u više navrata usled kojih povreda je preminuo. Oni se terete za teško ubistvo.

Podsetimo, S. B. (74) je služio prekršajnu kaznu u KPZ „Padinska skela“ zbog toga što je bacao petarde s prozora u vreme novogodišnjih praznika. Preminuo je 4. februara u zatvoru, a obdukcijom je utvrđeno da je umro nasilnom smrću.

Trojica 20-godišnjaka, s kojima je delio ćeliju, osumnjičena su za teško ubistvo. Sumnja se da su žrtvu svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto više nije imao novca da im kupuje namirnice u zatvorskoj kantini.

Šira slika

Od javnosti je smrt penzionera pokušana da se sakrije, naročito detalji da je silovan i pretučen na smrt.

Kazna koju je S. B. trebalo da plate kako ne bi morao na izdržavanje zatvorske kazne je 30.000 dinara.

Paradoks je da zamenica zaštitnika građana nije zabeležila nikakav propust iako je monitoring zatvora u Padinskoj Skeli završila samo dva dana pre ubistva S. B.

Kompas/RTS

Pročitajte i: