Električni automobili: Na korak do proizvodnje u Kragujevcu

Ukrajina i NATO: Blaga razočarenja

Samit NATO u glavnom gradu Litvanije Vilnjusu u julu 2023. završio je razočaranjem za ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. Ukrajina nije dobila zvanični poziv za članstvo u NATO ni konkretan plan za članstvo.
Twitter

Sud: Mask bivšim radnicima Tvitera ne mora da isplati 500 miliona dolara otpremnine

Ilon Mask je po preuzimanju Tvitera otpustio hiljade zaposlenih. Neki su ga tužili, zahtevajući veće otprenine. Federalni sud je tužbu odbacio.

Smanjuje se broj brakova, a raste broj razvoda u Srbiji

Republički zavod za statistiku saopštio je danas da je broj razvedenih brakova u 2023. godini porastao za 3,7 odsto, dok je u odnosu na godinu ranije 3,5 odsto manje sklopljenih brakova.

Klimatske promene aktivno štete javnom zdravlju

Lekari ističu da ljudi ne bi trebalo da izlaze napolje u najtoplijem periodu, a da uz to, u toku dana razlika između sobne temperature i temperature spolja ne bi trebalo da prelazi deset stepeni.
Skupa turistička putovanja

Turizam sve skuplji, tražnja svejedno sve snažnija

Turistička putovanja nadalje poskupljuju, ali to kao da ne utiče na tražnju.

Nacionalni interes i druge (litijumske) bajke

Kolumna Jelene Riznić

Razgovor s Vučićem i manja plata: Na šta je Piksi pristao da bi ostao selektor?

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije jednoglasno je izglasao povernje selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju uprkos slabim rezultatima i još slabijoj igri na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.
Kosovo - spomenik nezavisnosti/sportski centar Boro i Ramiz, Priština (Foto: Kompas)

Popis na Kosovu: Blizu 1,6 miliona stanovnika, bez Srba sa severa

Kosovska agencija za statistiku saopštila je danas da preliminarni rezultati popisa pokazuju da na Kosovu živi 1.586.659 stanovnika, dok je na severu popis u velikoj meri bojkotovan, pa je popisano 6.750 stanovnika, prenosi Kossev.

Vučić: Juče je bilo poziva na rat u danu obeležavanja godišnjice zločina u Srebrenici

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su Srbija, srpski narod i Republika Srpska tokom obeležavanje godišnjice zločina u Srebrenici, bili izloženi direktnim pretnjama i da je u četvrtak bilo poziva na rat.