U izbornu trku pod nadimkom: Obrenovački naprednjaci na izbornoj listi kao Bata, Brale, Mikser i drugi

Tu su i „Mićko“, „Aleks“, „Vinkler“, „Hrvat“, „Šećer“, „Bigi“…

Ilustracija (Kompas / Uroš Maksimović)

Liste za gradske opštine u Beogradu su proglašene, a u moru njih, od kojih mnoge i služe zbunjivanju birača, izdvaja se lista koalicije oko Srpske napredne stranke u Obrenovcu, gde je kandidatima, pored imena i prezimena, naveden i nadimak. „Mićko“, „Mikser“, „Aleks“, „Vinkler“ i „Hrvat“ samo su neki od njih, objavio je portal lista Danas.

Ko je ko?

Nadimak šestog na listi Milana Marošanina je Mićko, iza nadimka Mikser krije se dosadašnji predsednik ove opštine Miloš Stanojević, Ivana Aleksijevića očito zovu Aleks, a Ivana Lazarevića – Laza.

Ćure, Brale i Vinkler

Nešto kreativniji su nadimci Siniše Stevanovića – Cuca, Živorada Gavrilovića – Ćure, a izdvaja se i Željko Roksandić – Hrvat. Kandiduju se i Bata – Milorad Janković i Brale – Milan Stojić, a možda najzanimljivi nadimak ima Dragan Milanović – Vinkler, navodi Danas.

U opštini koju vodi „Mikser“, „Mićko“ je direktor JKP Obrenovac, „Brale“ predsednik mesne zajednice (MZ) Skela, dok je „Hrvat“ predsednik Saveta Mesne zajednice Dudovi. „Laza“ se nalazi se na mestu predsednika MZ Mala Moštanica, a 2015. izabran je na mesto predsednika Fudbalskog saveza opštine Obrenovac.

Šećer, Mimi i Bigi

Milorad Janković, s nadimkom Bata, sudeći po sajtu opštine, do sada je bio predsednik Skupštine opštine. Da je u pitanju možda neki obrenovački običaj pokazuje lista GG „Za naš Obrenovac – Srce otpora, glas promene“, koja je na listi takođe svojim kandidatima stavila i nadimke – Branko Šarčević je Šećer, Miloš Stošić Mimi, a Saša Bigović Bigi.

FoNet

Pročitajte i: