Od „Gangstaz paradajza“ do „jao Bože“: Najpoznatiji gafovi voditelja na srpskim televizijama

Gafovi srpskih voditelja postali su sve češći i prava su razonoda za korisnike društvenih mreža. Gotovo su neizbežni u programima uživo, a neki od njih su s vremenom postali deo televizijske istorije.

Foto: RTS/Screenshot

Najskoriji lapsus koštao voditeljku posla

Novinarka Radio-televizije Vojvodine Zorana Nikoletić je u Dnevniku koji je emitovan 17. juna započela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: „Jao Bože!”. Prilog je nakon toga završen, voditeljka Dnevnika RTV je odjavila informativnu emisiju, a prognozerka je dobila – otkaz.

Foto: Screenshot/RTV

U radu na televiziji, greške se događaju i kada se snima i kad se emituje uživo. Publika na to obično gleda sa simpatijama i blagonaklono. Ipak, gaf voditeljke RTV-a je na osnovu mišljenja rukovodstva ove televizije bio dovoljan da ona ostane bez posla.

RTS stavio sliku živog čoveka na vest o smrti trenera

Dok je RTS zimus obaveštavao gledaoce o smrti košarkaškog trenera Dejana Milojevića, na ekranu iza voditelja sve vreme je stajala slika trenera Crvene Zvezde Vladana Milojevića. Niko sa javnog servisa nije ispravio ovu grešku, niti se izvinio, iako je bila daleko veća od gafa mlade voditeljke RTV-a.

Gangstaz paradajz i Atanasije Zemunski

Među najpoznatijim gafovima izdvajaju se i oni koji su izazvali smeh i simpatije publike.

Voditeljka RTS-a Gordana Stijačić je prilikom izveštavanja o smrti repera Kulija, pesmu „Gangsta’s Paradise“ nazvala „Gang staz paradajz“, dok je voditeljka televizije Prva, izveštavajući o smrti episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija, umesto „zahumsko–hercegovački“ rekla „zemunsko–hercegovački“.

Vatrogasci „spalili“ devojčicu

Jedan od raznih gafova koji su se dešavali voditeljkama informativnog programa na televizije Pink nastao je permutacijom. Naime, voditeljka je pobrkala pojmove „spaliti” i „spasiti”. Vest je na kraju ličila na crni humor: „Vatrogasci su jutros na Vračaru spalili sedmogodišnju devojčicu.”

Draganče, isključuj muziku

Gaf sa lokalne televizije postao je poznat širom Srbije kada je voditeljka, ne znajući da se program emituje uživo, uzviknula: „Draganče, isključuj muziku“.

Priredili: M.J.- K.S./Vreme