Policija identifikovala napadača kod izraelske ambasade

Napadač na policajca u obezbeđenju izraelske ambasade danas u Beogradu identifikovan je kao Miloš Žujovič, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić. Žujović je prisvojio islamsko versko ime, naveo je Dačić prema saopštenju njegovog ministarstva.

Napadač na policajca kod izraelske ambasade veće je bio pod obradom srpskih službi, rekao je Vpredsednik Vučić, najavljujuči još hapšenja. (Foto: Marko Dragoslavić, Fonet)

„Utvrđeno je da je lice koje je izvršilo teroristički napad Miloš Žujović, versko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca koji je prešao da živi u Novom Pazaru“, rekao je Dačić. On je prethodno, uz ogradu, za napad osumnjičio islamistički vehabijski pokret.

Napad samostrelom

Žujović, rođen 1999. godine, u subotu kasno prepodne samostrelom je napao i teško ranio žandarma Miloša Jevremovića. 

Sa strelom u vratu, Jevremović je odgovorio sa više hitaca i usmrtio Žujovića. Policajac je hitno operisan u Urgentnom centru Srbije i kasnije je u stabilnom stanju prebačem na intenzivnu negu, javio je RTS.

Pretres na više lokacija

Dačić je najavio i policijski pretres više lokacija. On, kao i premijer Srbije Miloš Vučević nešto kasnije, napad opisao kao terorizam.

„Sve naše snage su u najvišem stepenu pripravnosti“, izjavio je ministar.

Tel Aviv: Pokušaj terorističkog napada

Ministarstvo spoljnih poslova u Tel Avivu je incident opipsalo kao „pokušaj terorističkog napada“, javio je Tajms of Izrael.

Izveštaj ukazuje da u zgradi ambasade u vreme napada nije bilo Izraelaca.

Kompas/Fonet