Tepić odgovorila na poziv Manojlovića: Naknadna pamet nanela puno štete građanima

Opozicija ultimatume treba da postavlja političkom protivniku Aleksandru Vučiću, a ne opoziciji, kazala je Tepić

(Foto: Milica Vučković, Fonet)

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da opozicija treba da postavlja ultimatume političkim protivnicima na vlasti, a ne opozicionim kolegama, reagujući time na poziv lidera Kreni-promeni Sava Manojlovića da opozicija napusti skupštine pojedinih gradova zbog izbornih mahinacija.

Marinika Tepić je podsetila u pisanoj izjavi da je SSP upozoravala da će režim „ponovo pokrasti izbore“ i pozivala da mu se učestvovanjem u tome ne daje legitimitet, ali da, nažalost, neke opozicione kolege nisu poslušale.

„Tri dana nakon ‘izbora’ gospodin Manojlović traži da se brani rezultat samo nekoliko opština, dok se mi od početka borimo za pobedu nad režimom i da za to, pre svega, moramo insistirati na izbornim uslovima“, navela je Marinika Tepić.

Ta naknadna pamet, kako je ocenila, nanela je mnogo štete građanima, jer su izlaskom na izbore legitimizovali Vučićevu “izbornu” pobedu.

Marinika Tepić rekla je i da opozicija ultimatume treba da postavlja političkom protivniku Aleksandru Vučiću, a ne opoziciji, kao i da opozicione organizacije treba međusobno direktno da razgovaraju, a ne preko medija.

Prema njenim rečima, deo opozicije koji nije izašao na izbore očekivao je da će kolege koje su izašle na izbore, u izbornoj noći, kao što je urađeno 17. decembra, reći da su izbori pokradeni i da su pogrešili što su na njima učestvovali, ali se to nije desilo.

FoNet

Pročitajte i: