Savo Manojlović pozvao opozicione stranke da napuste parlament

„Kada nemate opoziciu u parlamentu onda imate diktaturu“, rekao je Manojlović.

Savo Manojlović (Foto: FoNet/Milica Vučković)

Savo Manojlović, direktor kampanja „Kreni-promeni“ i kandidat za gradonačelnika na beogradskim izborima, pozvao je sve opozicione stranke da napuste parlament i da u subotu pozovu na građansku neposlušnost, za koju kako najavljuje – imaju plan.

Manojlović je poziv uputio zbog, kako je rekao, očigledne manipulacije glasovima i izmenama biračkih zapisnika na opštini Novi Beograd i u Nišu.

„Ono što se sada dešava sa prekrajanjem volje građana je direktna razlika između autorkratije i diktature”, kazao je Manjolović. “Rezultati se menjaju preko noći. Montiraju se snimci na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Imamo duple biračke spiskove….”

Odluka do srede prepodne

Manojlović je opoziciji dao rok od 24 sata da donese odluku. Taj rok ističe sutra u 10 sati.

“Jedina šansa je da sve opozcione stranke na republičkom nivou i u ovim gradovima napuste parlament i odreknu se javnog finansiranja. Ukoliko ne mogu da priznaju makar one uslove koje su oni kreirali”, dodao je.

Precizirao je da se poziv za napuštanje parlamenta odnosi na Grad Beograd, Niš, Opštinu Novi Beograd, ali i republički parlament, jer kao je istakao, suština legitimisanja vlasti je republički parlament.

„Kada nemate opoziciu u parlamentu onda imate diktaturu“, rekao je Manojlović.

“Nemamo vremena da šetamo dva meseca”

Rekao je da su o svom pozivu obavestili predstavnike sa liste „Biram borbu“, uz dogovor da oni obaveste ostale partnere iz svoje koalicije.

“Nemamo vremena da pričamo ko je ranije bio kriv, da šetamo dva meseca“, poručio je Manojlović, prenosi N1.

Kompas