Vučić sa Lekornuom o „nabavci najsavremenijeg oružja“

Aleksandar Vučić je sa francuskim funkcionerima u Parizu razgovarao o Kosovu i vojnoj saradnji. Srbiju zanimaju francuski borbeni avioni.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanka sa francuskim ministrom odbrane i razgovoru o vojnoj saradnji zračio optimizmom. Nije bilo isto prethodnog dana, posle razgovora o Kosovu sa predsednikom Emanuelom Makronom. (Foto: Fonet/Instagram)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je sa ministrom odbrane Francuske Sebastijenom Lekornuom imao dobar i sadržajan razgovor.

Prema njegovim rečima,  njihov dvojica su razgovarali o saradnji ministarstva odbrane dve države, namenskih industrija, razmeni iskustava i tehnologija i o nabavci najsavremenijeg oružja i oruđa.

„U vremenima velikih izazova činimo sve da sačuvamo svoju zemlju i zato nastavljamo ulaganje i snaženje Vojske Srbije i naše vojne industrije“, naveo je Vučić na Instagramu. „Saradnja sa Francuskom u ovim oblastima je od neprocenjivog značaja“.

Srbija želi rafale i ne želi Kosovo u Savetu Evrope

On je po dolasku u Praiz u ponedeljak rekao da je Srbija zainteresovana za nabavku 12 francuskih lovaca rafal.

Vučića je u ponedeljak primio predsednik Emanuel Makron, a jedna od tema bilo je Kosovo. Na Makronovu ocenu da su „obe strane ponešto učinile“ u dijalogu o normalizaciji, Vučić je otvoreno iskazao nezadovoljstvo. Optužio prištinske vlasti da nisu „učinile ništa“.

Po nalogu predsednika, Srbija je prošle nedelje formirala tim za kampanju protiv ulaska Kosova u Savet Evrope. (Fonet)

(Video: FoNet)