Dragan Milić: Nema novih izbora u Nišu, ne pristajemo na kukavičje jaje

“Neko kaže, neće se formirati vlast pa idemo na kukavičije jaje – da bude ponovo izbora u Nišu. Možete da organizujete izbore koliko puta hoćete, ali bez nas”, poručio je Milić.

Dr Dragan Milić (Foto: Media & Reform centar Niš)

Doktor Dragan Milić, čija je grupa građana na izborima u Nišu dobila najveću podršku birača među opozicionim strankama, izjavio je danas da je opozicija nedvosmisleno pobedila u Nišu, a to potvrđuje i činjenica da niko nije negirao da ima 3.332 glasa više od aktuelne vlasti.

„Rezultate koje je Gradska izborna komisija objavila ujutro priznajemo, a sve što se naknadno dešavalo ne priznajemo“, rekao je Milić na konferenciji za novinare niške opozicije.

“Nećemo podleći pritiscima”

Milić je istakao da je tim opozicije odlučio da pravnim sredstvima dokaže pobedu i da neće podleći pritiscima da se demonstrira na ulici.

„Nećemo podleći pritiscima i podmetačinama da izađemo da demonstriramo, da se bacaju kamenice, da se raskrvare niške glave. Taj film u Nišu nećete gledati. Borićemo se pravnim sredstvima da dokažemo da je 3.332 glasa više pobeda, a ne poraz“, rekao je Milić, prenose Južne vesti.

“Neko kaže, neće se formirati vlast pa idemo na kukavičije jaje – da bude ponovo izbora u Nišu. Možete da organizujete izbore koliko puta hoćete, ali bez nas”, poručio je Milić.

Milić naglašava da su izbori završeni, a opozicija nove izbore neće prihvatiti.

„Niko od nas na te nove izbore, oktroisane, neće izaći. Izbori su završeni voljom građana Niša, koji su rekli da Srpska napredna stranka (SNS) u Nišu više nema većinu, što znači da nije više na vlasti. Besmisleno je organizovati 27 puta izbore na svaka tri ili četiri mesta dok ne pobedite“, predočio je Milić. „Da se igramo klikera sa vama nećemo. Budite ozbiljni, nemojte na Nišu da polomite zube i da zbog Niša izgubite vlast u celoj Srbiji. To bi bilo potpuno neodgovorno. Pokažite odgovornost, pokažite da ste vitezovi i priznajte ono što cela Srbija zna, a to je da ste izgubili Niš“, poručio je vlastima Milić.

Vežina u opštini Medijana

Ujedinjena opozicija, kako je saopšteno na konferenciji, ima većinu i u Gradskoj opštini Medijana i formiraće vlast, a prvo što će uraditi je ukidanje suvišnih funkcija. Novac koji od toga uštede, a procena je da se radi o 15 miliona dinara, usmeriće na kupovinu udžbenika za decu.

Opozicija će u Skupštini opštine imati 15 odbornika, dok će koalicija oko SNS imati 12.

Zloupotrebe

Kandidat za gradonačelnika koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković izjavio je da je pravni tim niške opozicije utvrdio grube zloupotrebe ili ukratko rečeno – krađu izbora. „U moru nepravilnosti posebno se izdvajaju primeri na biračkim mestima gde se u zapisniku konstatuje broj izašlih birača koji se razlikuje od broja evidentiranih birača u biračkom spisku. Na nekim biračkim mestima broj birača evidentiranih u biračkom spisku je veći od broja glasačkih listića u izbornoj kutiji“, naveo je Stanković.

FoNet

Pročitajte i: