Zatvorenici u Nišu sašili uniforme i čaršave za Kliniku za ginekologiju

Osuđenici KPZ Niš sašili su uniforme, čaršave, navlake i komprese za Kliniku za ginekologiju.

Foto: FoNet

Osuđenici koji su prošli sertifikovanu obuku u pogonu Kazneno-popravnog zavoda u Nišu sašili su uniforme za zaposlene u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u tom gradu, saopštila danas Uprava za izvršenje krivičnih sankcija.

Direktor Uprave Dejan Carević izjavio je da su osuđenici iz tog zavoda za niško porodiliše u februaru sašili 400 čaršafa, 200 kompresa i 100 navlaka za radne površine koje se koriste za porođaje i hirurške intervencije.

„Tada su nam prioritet bile buduće majke, kao i žene koje dolaze na različite hirurške intervencije, a sada smo odlučili da podržimo rad zaposlenih u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu“, rekao je Carević.

On je naveo da medicinsko osoblje ove ustanove i ubuduće može da računa na takvu podršku jer je podjednako važna dobrobit i lekara i medicinskog osoblja, kao i pacijenktinja koje koriste usluge te klinike.

Carević je ukazao da je uprava tog porodilišta obezbedila materijal za uniforme, dok su obučeni osuđenici dali svoj doprinos kroz krojenje i šivenje.

FoNet