Opet se zapalio se autobus na liniji 511 u Beogradu

Ovo je četvrti put u poslednjih mesec i po dana da se na liniji 511 koja saobraća na relaciji Sremčica – Beograd na vodi zapali autobus

Izvor: Screenshot "Vreme"

Autobus na liniji 511 zapalio se u četvrtak ujutru na Obrenovačkom putu. Preciznije, zapalila se guma. Vatrogasci su ugasili požar, povređenih nema, ali uznemirenih i te kako ima.

Zašto je ovo važno?

Ovo je, naime, četvrti put u poslednjih mesec i po dana da se na liniji 511 koja saobraća na relaciji Sremčica – Beograd na vodi zapali autobus.

Građani pitaju: „Je l’ treba neko da strada da bi se autobusi promenili?” i poručuju: “Ne plaćati kartu u 511. Ne ulaziti u 511“.

Pitaju se i da li se radi o istom autobusu na kome su pre dva dana bila razvaljena vrata, a u utorak se pojavio i snimak vrata koja otpadaju sa autobusa na toj liniji.

Od zapaljenog do prepolovljenog autobusa

Nezgode sa autobusima koji saobraćaju u okviru gradskog saobraćaja u Beogradu jesu vest, ali nažalost – nisu novost.

  • Krajem novembra 2023. u ulici Vojislava Ilića kod Plavog mosta izgoreo je autobus na liniji 351.
  • Dva dana pre toga kod Mašinskog fakulteta bukvalno se prepolovio jedan autobus GSP-a.
  • Krajem oktobra prošle godine na Brankovom mostu izgoreo je autobus na liniji 704.
  • U junu 2022. u Brankovoj ulici izgoreo je autobus koji saobraća na liniji 706…

Protesti u Sremčici

Zbog sve češćih kvarova i incidenata na liniji 511 građani su u februaru organizovali proteste u Sremčici. Želeli su da pošalju poruku gradskoj upravi i gradu Beogradu.

Raspad gradskog prevoza, bilo da je u pitanju privatnik, kao na liniji 511, svakako je prema rečima organizatora protesta Stevana Banjca u nadležnosti gradske uprave Sekretarijata za javni prevoz. (Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: