Za Keep Light i družinu državni ugovori od još 22 miliona evra

Firme povezivane sa vlastima u Srbiji i Mađarskoj nastavljaju da dobijaju državne poslove. Među njima i dobro poznati Keep Light.

Novogodišnja rasveta (Foto:Olezzo, Envato)

Kompanije koje su istraživački mediji dovodili u vezu sa državnim vrhom Srbije i Mađarske dobile su početkom ove i krajem prošle godine nove ugovore vredne ukupno oko 22 miliona evra za poslove osvetljenja u Srbiji. 

Kome ide koliko?

Kompaniji Resalta dodeljen je ugovor za sistem javnog osvetljenja u Novom Kneževcu, za koji će dobijati više od deset miliona dinara godišnje tokom narednih 15 godina, ukupno oko 1,3 miliona evra.

Jedan od suvlasnika ove firme je Mark Krendal, bivši poslodavac bivše srpske premijerke Ane Brnabić u firmi Kontinental vind partners.

U Užicu, ovaj posao dobili su PLC Internergo kao nosilac posla, plus članovi grupe koju čine Smart Energy Investment kft Beograd i Smart Energy Investment kft Budimpešta.

Njihov ugovor, koji će se takođe izvršavati 15 godina, vredan je 8,1 milion evra ukupno.

Na čelu ogranka mađarske firme Smart Energy Investment u Srbiji nalazi se Obrad Tadić, kako je BIRN pisao – bivši pomoćnik direktora u Upravi za kapitalna ulaganja Vojvodine.

Posao su dobile i druge firme povezivane s vlašću, a tu je i poznati Keep Light, ovog puta sa poslom u Aleksandrovcu. (Nova ekonomija)

Više o ovoj temi čitajte na: