Vućić zahvaljuje Rusiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije u Beogradu Aleksandrom Bocan-Harčenkom o teškom periodu koji stoji pred Srbijom, diplomatskoj borbi na nekoliko planova i ozbiljnim izazovima sa kojima se suočava srpski narod na Kosovu i Metohiji, ali i u okruženju.

Prtedsednik Vučić je danas zahvalio Rusiji na podršci. (Foto: MIlica Vučković, Fonet)

„Razmenili smo mišljenja i o pokušajima destibilizacije regiona, kao i o naporima Srbije da se u međunarodnoj areni izbori za očuvanje ne samo sopstvenih državnih i nacionalnih interesa, već i za poštovanje međunarodnog prava i načela na kojima treba da počiva pravičan globalni poredak“, naveo je Vučić na Instagramu.

On je naglasio da je za Srbiju od vitalnog interesa očuvanje stabilnosti u regionu i istakao da samovoljni potezi Prištine i inicijative poput nacrta rezolucije Generalne skupštine UN o Srebrenici, ni na koji način ne doprinose procesu pomirenja, izgradnji poverenja i saradnje u regionu.

Vučić je ponovio zahvalnost Rusiji na čvrstom stavu u pogledu teritorijalnog integriteta Srbije, kao i na poštovanju našeg suvereniteta u pogledu nezavisne politike i jedinstvenog puta koji je Srbija odabrala.

„Taj put nije lak, ali na njemu računamo na punu podršku svih iskrenih prijatelja Srbije“, poručio je Vučić.

Fonet