Uhapšeno 11 osumnjičenih za teroristički napad u Moskvi

Odgovornost za ovaj napad preuzela je takozvana Islamska država, a SAD su potvrdile verodostojnost te tvrdnje. Broj žrtava porastao na preko 130.

Predsdednik Putin kaže da sada zna ko je izveo teroristički napad u Moskvi sa - do sada - 139 žrtava. Sada, rekao je, treba saznati ko ga je naredio. (Foto: Fonet /AP)

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio u petak uveče, ubijeno je više od 130 osoba, oko je 140 ranjeno, a tržni centar zapaljen. Privedeno je 11 osumnjičenih, uključujući četvoricu koji su direktno učestvovali u napadu. Odgovornost za ovaj napad preuzela je takozvana Islamska država, a SAD su potvrdile verodostojnost te tvrdnje.

Šta se dogodilo

U petak oko 20.30 časova u koncertnoj sali Krokus siti hol na Moskvi izbila je panika. Pred koncert ruskog benda Piknik začuli su se pucnji i eksplozija. Izbio je požar. Na društvenim mrežama pojavio se snimak iz sale na kome se čuje uzbuđen glas jednog muškarca koji govori: „Pucaju. Pucaju iz mitraljeza. Neki ljudi pucaju“.

Nakon prve, čula se i druga eksplozija, javile su ruske agencije, a prenosi Rojters. Izbio je požar. Deo krova dvorane se srušio.

Pojačane mere bezbednosti

Ruske bezbednosne službe su saopštile da su na moskovskim aerodromima pojačane mere bezbednosti. Pozivaju putnike da na aerodrome dođu ranije.Gradonačelnik Moskve saopštio je da su otkazani svi sportski i kulturni događaji za predstojeći vikend..

Ruska ambasada u Beogradu zamolila je građane da iz bezbednosnih razloga ne pale sveće ispred zgrade ambasade. (Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: