Toma Momirović otvorio fabriku koja radi već godinu i po dana

Jagodinska firma Šibel komponente u Srbiji radi od 2022, ali to nije smetalo ministru trgovine Tomislavu Momiroviću da je 6. marta svečano otvori.

Tomislav Momirović, drugi s desna (Foto: Ministarstvo trgovine)

Jagodinska firma Šibel komponente u Srbiji radi od 2022, ali to nije smetalo da je ministar trgovine Toma Momirović 6. marfta svečano otvori. Društvo u tom poduhvatu pravio mu je predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Otkud to?

Ovo se svi pitaju, a jedini odgovor koji se nameće kao logičan je to što je dva dana pre svečanog otvaranja fabrike koja radi već duže od godinu dana postalo jasno da Srbija ulazi u novu predizbornu kampanju.

Šta je Šibel?

Šibel komponente su fabrika koja je još 2019. osnovana u Srbiji, dve godine kasnije je tražila Početkom oktobra 2023. godine, potpisan je aneks ugovora sa Šibelom u kojem su svi rokovi za ulaganje, zapošljavanje radnika i isplatu subvencije pomereni za 30. septembar 2024. godine.

Na pitanje Nove ekonomije zašto fabrika nije dobila subvenciju kada je i planirano, direktor Šibela u Srbiji Gvozden Dželatović naveo je da kompanija nije ispunila stavku iz ugovora o zaposlenju najmanje 40 radnika.

Prema rečima Dželatovića fabrika trenutno ima 22 zaposlena radnika a planirano je da se do kraja avgusta zaposli još 18 njih. (Nova ekonomija)

Više o ovoj temi čitajte na: