Ko u Srbiji širi terorističku propagandu?

Portal „Srpskog Telegrafa“ Republika.rs je na svom nalogu na Instragramu objavio video na kome terorista Salahudin Žujović preti „krvoprolićem i ratom“, da nisu završili i da će ubijati „židove i njihove sluge krstaše i ateiste“ gde god stignu.

Printskrin VREME

Znaju li što rade?

Kako je do ovog došlo? Nakon što je terorista Salahudin Žujović likvidiran prilikom napada na žandarma Miloša Jevremovića, ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je potvrdio da su njegovom telefonu pronađeni izvjesni video zapisi.

Kakvi, pokazao je portal „Srpskog Telegrafa“. Tako je Žujevićeva mračnjačka poruka stigla do najšire publike kakvoj se ni u snovima nije mogao nadati. Osim toga, širenje ovakvog sadržaja i te kako može doprinijeti stigmatizaciji islamske zajednice kako u Srbiji, tako i van nje, iako ona nema nikakve veze sa terorizmom.

Pacovski kanali  

Otkud ovaj video zapis na portalu „Srpskog telegrafa“? Pa kao i toliki drugi iz policijskih istraga u tabloidima, niotkud nego iz samog MUP-a za novac ili zbog političkog interesa određenih režimskih struktura. U tom kontekstu, ne postoji ništa što tabloidi nisu spremni uraditi za jedan klik više ili u korist svojih sponzora na vlasti. Na kraju krajeva, to dođe jedno te isto.  

Posljedice

Na žalost, snimak iz Žujevićevog telefona još jednom pokazuje da  ne postoji dno koje mediji pod kontrolom režima nisu spremni da dotaknu. Najnoviji „doprinos“, zato je samo još jedna kap u moru razaranja javnog prostora.

F.Š./Vreme 

Više o ovoj temi pročitajte ovde: