Telo Danke Ilić još uvek nije pronađeno, oba osumnjičena negirala krivicu

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru osumnjičeni D. D. negirao je da je učestvovao u ubistvu dvogodišnje devojčice Danke Ilić, rečeno je danas u tom tužilaštvu, javio je RTS.

Detalj iz potrage za Dankom Ilić (Foto: MUP Srbije)

Osumnjičeni D. D. je negirao izvršenje krivičnog dela teško ubistvo.

Šta se dogodilo?

Današnje saslušanje je zakazano na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i S. J. devojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i telo bacili na deponiju.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin, S. J. je nedavno, na ponovojenom saslušanju, negirao ubistvo devojčice, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Šira slika

Pored D. D. i S. J, u ovom slučaju je osumnjičen i otac D. D. zbog sumnje da je pomogao svom sinu da premesti telo devojčice. D. D. i S. J. se nalaze u pritvoru, dok je R. D, otac osumnjičenog D. D, nedavno pušten da se brani sa slobode.

Rođeni brat D. D, preminuo je 7. aprila u prostorijama Policijske uprave u Boru tokom zadržavanja.

Šta se zapravo dogodilo?

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

FoNet

Pročitajte i: