Stefanović demantovao pisanje KRIK-a da je povezan sa Šarićem

„Nikada nisam bio u kontaktu sa osuđenim, teškim kriminalcima, i nikada nisam koristio Skaj-aplikaciju“ – demantovao je član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović pisanje Krika da je povezan sa narko klanom Darka Šarića.

Nebojša Stefanović (Foto: FoNet / MOD)

Ovo nije prvi put da se bivši ministar unutrašnjih poslova dovodi u vezu sa organizovanim kriminalom.

Politička pozadina

Slične navode su iznosile i njegove partijske kolege kada je smenjivan sa mesta predsednika beogradskog odbora SNS-a. Bivša državna sekretarka i Stefanovićeva bliska saradnica Dijana Hrkalović čak ga je pre dve godine javno optužila da se krije iza jednog od pseudonima koji pominje istraživanje KRIK-a.

No, Stefanović ne komunicira sa novinarima već samo izdaje saopštenja u kojim tvrdi da je u pitanju politički progon iza kojeg stoji opozicija „predvođena Draganom Đilasom.“

Šta ovo znači

Uprkos svim prozivanjima i traženju odgovornosti, Nebojša Stefanović ostaje nedodirljiv. Politička cena koju je platio padanjem u polunemilost Aleksandra Vučića je minorna.

To što je političar od teflona za koga se ništa ne može zalepiti, javnost tumači saznanjima o nosiocima režima koje je prikupio kao dugogodišnji ministar policije i koordinator tajnih službi. Konkretno: uvek je u stanju teško kompromovati aktuelnu vlast. (Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: