Smrt Danke Ilić: Šta sa osumnjičenima

Dvojica osumnjičenih „u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina“, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom.

Danka Ilić (Printskrin Facebook)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon desetodnevne akcije, uhapsili su S.J. (50) i D.D. (50), obojicu iz Bora, zbog sumnje da su kolima usmrtili dvogodišnju devojčicu Danku Ilić, saopštio je MUP. Dvojica osumnjičenih „u potpunosti su priznali izvršenje ovog zločina“, a u toku je pretraga terena u potrazi za telom.

Koje je ovo delo

„Na osnovu saopštenja MUP-a koje je dostavljeno javnosti, ovde se radi o krivičnom delu ugrožavanju javnog saobraćaja sa težom posledicom“, kaže advokat Marko Pantić za „Vreme“.

„Tužilaštvo bi moralo da utvrdi da li se dogodilo ubistvo iz nehata, odnosno da se utvrdi koliki je bio propust tog vozača“, dodaje Pantić, mada kaže da je „posle toliko dana“ teško prikupiti dokaze i utvrditi kojom brzinom se kretalo vozilo i druge detalje.

Otežavajuće okolnosti

Sagovornik „Vremena“ objašnjava da činjenica da je telo uklonjeno i sakriveno, potpada pod nešto što se u zakonu zove „ponašanje osumnjičenog nakon počinjenog krivičnog dela“.

„Prema mom mišljenju ovde postoji vrlo otežavajuća okolnost koja bi njihovu kaznu mogla da digne do maksimuma propisanog za delo ugrožavanje javnog saobraćaja sa težom posledicom.

„Ne mislim da bi to moglo da se kvalifikuje kao krivično delo ubistva, ali ne bih isključio da usled velikog pritiska javnosti tužilaštvo krene sa tom optužbom“, zaključuje Pantić. (Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: