Ručak i migovi za Si Đinpinga, a narodu obećanja

Članovi kineske delegacije, ministri i predstavnici institucija doputovali su u Beograd u okviru dvodnevne posete Srbiji koju će danas započeti predsednik Kine Si Đinping.

Foto: FoNet

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali je, zajedno sa ministrom trgovine Tomislavom Momirovićem, sačekao je prve goste iz Kine i pozdravio ih na aerodromu.

Ko je sve došao

U posetu Beogradu večeras stiže kineski predsednik Si Đinping koji će u Srbiji predvoditi delegaciju koja broji 400 ljudi.

U pratnji predsednika Kine su njegova supruga Peng Lijuan, član Glavnog komiteta Političkog biroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), direktor Generalne kancelarije Centralnog komiteta KPK Cai Ći, kao i član Političkog biroa Centralnog komiteta KPK i ministar spoljnih poslova Vang Ji, prenosi Kineski međunarodni radio.

Ručak i migovi

Sija su dočekali srpski lovci MiG-29 koji će pratiti njegov avion od granice, a na beogradskom aerodromu je u njegovu čast postrojena garda Vojske Srbije. organizovan i svečani ručak, gde će kineski predsednik imati priliku da proba srpska jela i vina.

Biće upriličen i muzički program na srpskom i kineskom jeziku, koji će biti završen pesmom „Ovo je Srbija“.

Imajući u vidu dobre odnose Rusije i Kine kao i podršku koju Kina daje Srbiji u vezi sa Kosovom, ne čude reči kojima je, pre par dana, obeležio iščekivanje kineskog predsednika Aleksandar Vučić – Tajvan je Kina.

T.S.-J.G./Vreme

Više o ovome pročitajte na: