„Ribnikar“: Javni čas i muk institucija

Veran Matić tvrdi da je jedan učenik u junu 2023. godine svojim dvema drugaricama ispričao kako će ponoviti 3. maj i da mašta o tome.

Vladislav Ribnikar, Foto: Fonet, Marko Dragoslavić

Roditelji i đaci Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ održali su „javni čas“ ispred te škole u kojoj je 3. maja prošle godine jedan učenik ubio devet učenika i radnika obezbeđenja.

“Javnom času” prisustvovali su i učenici odeljenja koja prethodna dva dana nisu išla u školu.

Dva odeljenja osmog razreda, naime, bojkotuju nastavu zbog učenika koji je prošle nedelje u školu uneo nož. Urednik portala javniservis.net Veran Matić objavio je detalje incidenta, uključujući pretnje koje je učenik upućivao, kao i neadekvatnu reakciju škole i nadležnih organa.

Iako su roditelji više puta intervenisali, učenik nije bio isključen iz škole. Nož je pronađen tek kada su učenici sami pretresli njegov ranac i prijavili ga policiji.

Veran Matić tvrdi da je učenik u junu 2023. godine svojim dvema drugaricama ispričao kako će ponoviti 3. maj i da mašta o tome.

U tekstu kaže i da je pomenuti učenik više puta prijavljivan školskoj upravi, koja nije preduzela efikasne mere kako bi sprečila ponavljanje uznemirujućeg i pretećeg ponašanja tog đaka.

(Kompas)

Pročitajte i: