Režim ne da opoziciji notare i overitelje?

Koalicija „Biramo Palilulu” tvrdi da je na udaru opstrukcije notara i overitelja koji im ne daju termine kako bi prikupili potpise i kandidovali se na junskim izborima

Ilustrativna fotografija (Izvor: Envato)

Nakon što je kandidat za gradonačelnika izborne liste „Kreni-promeni“ Savo Manojlović lično otišao da reši problem sa overiteljima u Opštinu Novi Beograd, koalicija „Biramo Palilulu” saopštila je da se suočava sa istim opstrukcijama uoči izbora.

Šta se dogodilo

Koalicija „Biramo Palilulu” tvrdi da je na udaru opstrukcije notara i overitelja koji im ne daju termine kako bi prikupili potpise i kandidovali se na junskim izborima. „Prikupljanje potpisa se opstruiše malim brojem termina i kratkim rokovima za overu potpisa, što od strane javnih beležnika što od strane opštinskih overitelja. Kako su to institucije koje su pod kontrolom vlasti, jasno je da iza toga stoji vladajući režim”, kaže za  „Vreme” Miloš Pavlović, potpredsednik Narodnog pokreta Srbije i šef odborničke grupe ove stranke u Skupštini grada Beograda.

Potraga za notarima

Pokret Kreni-promeni je u utorak skupljao poptise ispred tržnog centra Merkator u Bulevaru Zorana Đinđića, ali opština, prema rečima Sava Manojlovića, nije imala na raspolaganju ljude koji bi ih overili. Manojlović je stoga otišao do zgrade Opštine Novi Beograd, zahtevajući da se taj problem reši. Zbog njegove posete reagovala je i policija, ali je nakon upada u opštinu Manojlović objavio je da je ta lista dobila četiri overitelja za Novi Beograd.

Priredili: S.Z., J.G. / Vreme

Više o ovoj temi čitajte na: