Zašto je ProGlas odlučio da se obrati javnosti tek posle izbora?

ProGlas je saopštio da će neće oglašavati sve do završetka lokalnih izbora, odnosno da će se obratiti javnosti dan posle glasanja.

Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Jedinstvo opozicije je narušeno, a takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom i u skladu sa svojim principima, do 3. juna neće pojavljivati u javnosti, saopštila je inicijativa Proglas.

Koje je objašnjenje?

„Na našu veliku žalost, u kritičnom trenutku, jedinstvo opozicije je narušeno. Takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom“, navedeno je u saopštenju Proglasa.

Šira slika

„ProGlas je 30. decembra, zajedno s hiljadama građana, poručio da ‘ne pristaje’ na poniženje prouzrokovano izbornom krađom na decembarskim izborima. U tom duhu narednih meseci uložili smo ogromne napore da u zajedničkom frontu sa ujedinjenom opozicijom izborimo minimum uslova za slobodne i poštene izbore. Bili smo na dobrom putu da to postignemo. Na našu veliku žalost, u kritičnom trenutku, jedinstvo opozicije je narušeno. Takve odluke političkih stranaka ProGlas smatra izuzetno lošim ishodom.” Ova inicijativa dodaje da su u Proglasu uvereni da će biti potrebno mnogo napora da se građani ponovo okupe u jedinstven front borbe za istinske promene u Srbiji.

Priredile: I.M.-J.G./Vreme

Više o ovome pročitajte na: