FOTO Policajac iz Niša ukrao oružje iz MUP-a i pobegao

Posebno je porazna činjenica da je do slučaja došlo nakon što je MUP uspešno prikupio veliku količinu oružja od građana posle tragedija u OŠ Ribnikar, te selima Dubona i Orašje.

(Foto: Fonet/MUP)

Policajac iz Niša, osumnjičen da je odneo 272 pištolja iz stanice Pantelej u kojoj je do tada radio je u bekstvu.

Šira slika

Slučaj otuđivanja oružja u Nišu ukazuje na izostanak stvarnih provera i nadzora nad zaposlenim u MUP-u Srbije. Još od neizlazska policajaca na teren nakon poziva građana zbog njihovog protivpravnog privođenja prilikom nelegalnog rušenja u Savamaloj 2016. i, posebno, progoni inspektora Slobodna Milekovića i Dušan Mitića koji su otkrili plantažu marihuane u Jovanjici sa samog vrha MUP-a uz brojne druge afere, potvrđuju dokle su otišle politizacija rada policije, partijsko zapošljavanje i unapređivanje, te odsustvo odgovornosti i sankcija za učinjena nezakonita dela.   

Bitan detalj

Otakako je Vladimiru Rebiću u decembru 2021. istekao mandat, MUP Srbije nije izabrao novog direktora iako mu je to bila zakonska obaveza.

Posledice 

Ionako nisko poverenje javnosti u policiju posle krađe pištolja u Nišu, palo je još niže. Posebno je porazna činjenica da je do slučaja došlo nakon što je MUP uspešno prikupio veliku količinu oružja od građana posle tragedija u OŠ Ribnikar, te selima Dubona i Orašje.

(Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: