Beogradski „Parking servis“ kupuje još 190 bicikala

Procenjena vrednost nabavke je tri miliona dinara. Prevedeno u evre, to je oko 25.600 evra, ili 135 evra po pojedinačnom vozilu.

(Foto: Envato)

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“ Beograd planira da kupi još 190 novih bicikala i da ih iznajmljuje u okviru akcije „Parkiraj-bicikliraj“.

Koliko će to da košta?

Procenjena vrednost nabavke je tri miliona dinara. Prevedeno u evre, to je oko 25.600 evra, ili 135 evra po pojedinačnom biciklu.

“Damska” konstrukcija

Kroj (konstrukcija) ramova treba da bude „damska“, a točkovi od 28 inča (legura, čelik).

Boja za ramove da je bela, a blatobran za lanac da je plav, stoji u opisu traženog modela.

Bicikli bi trebalo još da imaju korpu na upravljaču i budu brendirani isključivo  nalepnicama koje obezbedi JKP „Parking servis“.

Ko je do sada dobijao ugovor?

„Parking servis“ je bicikle kupio i prošle godine. Kako se vidi iz javne nabavke oglašene u februaru 2023. godine, ugovor vredan oko tri miliona dinara za nabavku ukupno 125 bicikala dodeljen je firmi Capriolo d.o.o.

Ista firma izabrana je kao dobavljač Parking servis i 2021. godine, kada joj je dodeljen ugovor u postupku javne nabavke 110 bicikala, a koja je bila vredna oko dva miliona dinara.

Ko će moći da koristi ove bicikle?

Korisnici garaža i parkirališta “Parking servisa”, i to – besplatno. Dok je auto na parking mestu, nema naknada za bicikl, plaća se samo redovna cena parkiranja. (Nova ekonomija)

Više o ovoj temi čitajte na: