Opozicija pruzima Medijanu, ali za sam grad Niš „još se ne ništa znaje“

Dr Dragan Milić – jedan od lidera opozicije u Nišu – najavio je uštede u funkcioniranju opštine Medijana gdje je opozicija pobijedila, a vlast priznala pobjedu.

Dr Dragan Milić (Foto: Screenshot sa N1 televizije 2. juna)

Međutim kada je u pitanju sam grad Niš, „ništa se ne znaje“. Tačno niko ne što će biti ako ni dosadašnja naprednjačka vlast ne odustane od toga da je ponovo pobijedila.

U čemu je stvar?

Đorđe Stanković, nosilac liste Biramo Niš, objašnjava za nedeljnik „Vreme“:  „Zaista smatram da će sud ustanoviti da je došlo do kršenja same procedure u GIK-u koja je očigledno promenila volju građana.

U ovom slučaju, za sada, moramo da verujemo sudijama i Višem sudu i treba da sačekamo koja će njihova odluka biti. I ne treba ništa da prejudiciramo. Ako sada najavimo određene poteze, možda neko odluči da ipak drugačije presudi. Iz tog razloga, idemo kroz institucije“.

Taktika

Plan režim je očigledan – razvući niški slučaj se opozicije ne umori i odustane. Plan opozicije je da upravo ona pokaže istrajnost. 

Šta ako opozicija konačno pobjedi?

Mislim da je Dragana Sotirovski  (bivša gradonačelnica Niša) pokazni primer kako to ne treba činiti. Bilo je tu mnogo bahatosti i korupcionaških afera“, kaže Stanković. Da toga više neće biti, niška opozicija najavljuje kroz racionalizaciju vođenje gradske općine Medijana. 

F. Š./ Vreme

Više o ovome pročitajte na: