Odnos cene i kvaliteta – za koje proizvode vredi odvojiti više novca?

Često pri kupovini težimo da uštedimo i odlučimo se za jeftiniji proizvod. Ipak, za neke stvari je važno odvojiti veći budžet, kako bi nam duže trajale.

Ilustracija (Foto: Envato)

Pažljivo birajte belu tehniku

Sve se više primećuje unižavanje kvaliteta proizvoda koji su nam potrebni za svakodnevno funkcionisanje, poput bele tehnike. Ako želite dugotrajno korišćenje i belu tehniku koja će imati duži životni vek, isplati se uložiti u proizvode premijum brenda kao što je Miele.

Kvalitetna odeća koja dugo traje

Ukoliko volite i možete da odvajate novac za kvalitetniju odeću, brendovi koji su napravljeni od najboljih materijala su jako dobra investicija. Bolje je imati nekoliko kvalitetnih komada koje možete kombinovati, bez brige da će se materijal vremenom promeniti i izgubiti prvobitan izgled, nego mnoštvo neupotrebljivih.

Uzmimo za primer muške bermude – najviše ih nosite tokom leta, a najvažniji treba da bude komfor. Vrućine su velike, pa je zato jako važno da budu napravljene od materijala koji omogućava koži da diše. Muške bermude dolaze u mnogo boja, ali ukoliko birate one boljeg kvaliteta, dovoljno je samo nekoliko pari koje možete rotirati i kombinovati sa majicama.

Kolevka za bebe i druga bebi oprema

Ako određujete jednu stvar za koju vredi odvojiti novac, neka to bude kolevka za bebe. Bebi je potrebna udobnost i sigurnost, pa je stoga vrlo važno da ovaj odabir bude prioritetan.

Druga važna stvar kod kvalitetnih kolevki za bebe je to što se mogu nasleđivati, pa je tako možete proslediti bliskoj osobi ili članu porodice kada više nije neophodna. Zbog kvaliteta će trajati dugo i zadržati istu funkcionalnost kao prvog dana.

Nova ekonomija

Više o ovoj temi čitajte na: