Novi svedoci u slučaju Danke Ilić: Šta znamo do sada?

Pred Višim javnim tužilaštvom u Zaječaru 5. jula pojaviće se nova tri svedoka u istrazi ubistva dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koju su, kako se sumnja, usmrtili radnici JKP „Vodovod“ iz Bora, preneo je N1.

Potraga za Dankom Ilić (Foto: Fonet/MUP)

Oni će biti ispitani u vezi sa istragom protiv D.D. (50). i S.J. (50) osumnjičenih za ubistvo devojčice.

Retrospektiva

Potraga za Dankom Ilić počela je istog dana kada je ona nestala u mestu Banjsko Polje, 26. marta, i bila je intenzivno medijski propraćena. Sedam dana kasnije, MUP Srbije saopštio je da su D.D. i S.J. osumnjičeni da su Danku udarili autom svega nekoliko minuta nakon što je majka primetila da devojčice nema.

Međutim, tračak sumnje na čitav tok istrage baca to što telo devojčice još nije nađeno, a brat jednog od dvojice osumnjičenih preminuo je u pritvoru. MUP je saopštio da je reč o prirodnoj smrti, da bi kasnije Institut za sudsku medicinu ustanovio da je reč o nasilnoj smrti.

Isti institut je u maju obelodanio da je pregledao jedan deo materijalnih dokaza i da na njima nema nema tragova DNK Danke Ilić.

Najnovije

Osumnjičeni D.D. se brani ćutanjem, a 4. juna S.J. je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u potpunosti negirao da je ubio Danku Ilić.

On je rekao da nije kriv za ubistvo devojčice i da je nikada u životu nije video, ni tog dana kada je ona ubijena niti ikada pre.

On je tužiocu objasnio svoje kretanje, odnosno vremenske odrednice koje se tiču kobnog dana. Naveo je kada je popravljao šaht zbog kog su on i D.D. došli u Banjsko polje i koliko su se tamo zadržali. Rekao je i rekao da se pored deponije, na kojoj je traženo telo Danke Ilić zadržao jer je razgovarao telefonom.

Priredili: B.B.- J.G.

Više o ovome pročitajte na: