Nikola Petrović – čovek koji uvek dobiva sve što poželi

Opće je poznato da je Aleksandar Vučić kum sa Nikolom Petrovićem. A da kumstvo nije dugme, vidjelo se i po njegovom prvom pojavljivanju u široj javnosti.

Nikola Petrović (Foto: EMS)

Na licitaciji za 800 kvadrata na Dedinju učestvovala su tri ponuđača, ali su dvojica odmah odustala pa je parcela koja se nalazi do vile biznismena Nikole Petrovića prodata trećem – biznismenu Nikoli Petroviću. Kako je BIRN objavio kupovina je bila vrijedna oko 840.000 evra

Čovjek kome sve ide od ruke

Nije Nikola Petrović uspješan samo na planu biznisa.

Kada je skrivio saobraćajni udes u kojem su povrijeđena dvije osobe, javnost nije znala da se nalazio po uticajem kokaina i alkohola.

Kada je to konačno postalo poznato zahvaljujući hrabrosti Katarine Petrović iz Valjeva, ova policajka je uhapšena i pritvorena, a postupak protiv nje traje već godinu dana. I to nije sve.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu prvi put u istoriji zemlje je usvojilo zaključak da kokain u urinu Nikole Petrovića nije dokaz. Treba li ikog čuditi što su dvojica ponuđača odustala od licitacije za zemljište pored njegove vile na Dedinju? 

Pravi ljudi na pravom mjestu

Opće je poznato da je Aleksandar Vučić kum sa Nikolom Petrovićem.

A da kumstvo nije dugme, vidjelo se i po njegovom prvom pojavljivanju u široj javnosti. Riječ je o aferi „Vjetropark“ iz 2014. Konkretno: prema navodima Lidije Udovički – sestre tadašnje ministarke Kori Udovički – Petrović je  tražio dva miliona evra kako bi firmi njenog supruga „Kontinental vind Srbija“ (CWS) dozvolio da svoj vjetroprak priključi na sistem EMS.

Sadašnji predsjednik Srbije i tadašnji premijer odmah je stao iza svog kuma, bez čekanja bilo kakvih rezultata istrage. Pokazalo se da je to bilo sasvim dovoljno.

Nešto nalik na zaključak

Nikola Petrović spada u simbole naprednjačke elite. Poput svih nalik na sebe predstavlja nedodirljivog čovjeka koji zahvaljujući poziciji u političko-ekonomskoj simbiozi kakvu je stvorio aktualni režim uvijek dobiva ono što želi.

F.Š.  / Vreme

Više o ovoj temi čitajte OVDE.