Nestala devojčica (2) kod Bora: Pokrenut sistem Amber alert

U okolini Bora nestala je devojčica Danka D. (2). MUP Srbije je pokrenuo opsežnu potragu i aktivirao sistem Amber alert u cilju alarmiranja javnosti.

Danka D. (Foto: Privatna arhiva/MUP Srbije)

Dvogodišnja Danka D. nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora, a dok traje potraga nadležnih, roditelji apeluju na sve koji je vide da odmah pozovu policiju.

Na terenu su policija, vatrogasci i dobrovoljno-spasilačko društvo. Akciji su se priključili i građani Bora, prijatelji i porodica nestale devojčice, javlja RTS.

Javni servis navodi i da je policija pokrenula sistem „Pronađi me“, odnosno Amber alert koji se aktivira i javnost u cilju potrage za nestalom osobom.

Devojčica je u trenutku nestanka imala na sebi ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Kiša trenutno pada u borskom području, što otežava potragu.

Svi koji su videli danas devojčicu sa fotografije ili imaju bilo kakva saznanja u vezi sa njenim nestankom pozvani su da jave MUP-u Srbije na broj 192 ili njenoj majci na telefon 0652816041.

Policija je saopštila i da su za potrebu potrage na teren poslata tri termovizijska drona. (Kompas/FoNet)