Radić potvrdio da je priveden u Nemačkoj, insistira da je bilo greškom

Direktor Elektroizgradnje i bivši gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Nenad Radić potvrdio je danas da je u utorak priveden u Minhenu.

Funkcioner Srpske napredne stranke Nenad Radić je potvrdio da je u utorak priveden u Minhenu. Insistira da nije učestvovao u incidentima. (Izvor: Nova.rs/Screenshot videa)

Pritom tvrdi da je priveden pre sukoba srpskih navijača sa nemačkom policijom.

„Na objavljenoj fotografiji se nalazim ja”, rekao je Radić za Insajder. “Priveden sam kako bi se proverio i utvrdio moj indentitet, jer sam likom podsećao na nekoga koga je policija tražila”. 

Prema njegovim rečima, “sve to se dešava pre bilo kakvih incidenata”, a policija ga je navodno uz izvinjenje pustila posle 15 minuta.

Radić je naveo i da je potom sa tribina pratio utakicu Srbije i Danske.

„Nisam učestvovao“

Insistirao je kako nije učestvovao u incidentima. “Napominjem da nisam učestvovao ni u kakvom incidentu ili, ne daj bože, tuči”, rekao je.

Radić je član Srpske napredne stranke na Zvezdari, a na prethodnim lokalnim izborima postao je odbornik u lokalnom parlamentu.

Direktor je Elektroizgradnje, a prethodno je, od avgusta 2022. do septembra 2023. bio na čelu gradskog sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, navodi redakcija Insajdera. 

List Danas je prethodno u onlajn izdanju objavio da je Radić priveden posle sukoba sa nemačkom policijom.

Kompas, Fonet