Naprednjačka kampanja podmetanja i posledice

„Sve liste danas, posle naših žalbi i procesa koji je naš pravni tim pokretao, ponovno su odobrene tako da nema nikakve priče da liste nisu u skladu sa zakonom. Pre nekoliko minuta nam je stiglo da je lista i na Voždovcu odobrena. Tako da što se tiče koalicije ’Biram borbu’ nema reči da je bilo grešaka ili nekog izvrdavanja zakona“, kaže za „Vreme“ Dobrica Veselinović.

Foto: FoNet

O čemu je ovdje riječ

Naprednjaci su iskoristili zadnji trenutak da koaliciju Biram borbu i Pokret Pokreni-Promeni Save Manoljovića prikažu nekompetentnim i nedoraslim političkim činiocima. Zato su im obarali izborne liste za općine u Beogradu i nekim drugim mjestima u Srbiji pozivajući se na neutemeljene prigovore navodnih građana. Nažalost, dio političkih subjekata i medija koji zagovaraju bojkot, prihvatio je ovo podmetanje bez  provjere činjenica. 

Šta dalje

Neosporno je da su koalicija Biram borbu i Pokret Pokreni-Promeni doživjeli političku štetu. Da li će je i koliko moći sanirati, vidjeće se na lokalnim izborima 2. juna. Međutim, građani imaju sve manje povjerenja u oba krila opozicije bez obzira da li izlaze na izbore ili ne. Javnost ima osjećaj da više energije troše u međusobnim prepucavanjima nego u borbi protiv naprednjačkog režima.

Trešnja na vrhu torte

Kolika je konfuzija na opozicionom dijelu političkog spektra, svjedoči i činjenica da je bojkot proglašen za Beograd, ali ne i ostatak zemlje. Zbog toga građani sa pravom pitaju zbog čega su prilike – recimo u Novom Sadu – drugačije od onih u glavnom gradu. Sve ovo birače opozicije vodi u razočarenje i apatiju.

F.Š./Vreme

Više o ovome pročitajte na: