I ove godine nagradna igra Uzmi račun i pobedi, za stanove 3,8 miliona evra

Građani su u 2023. otvorili preko milion naloga za nagradnu igru Uzmi račun i pobedi. Sada je za stanove je odvojeno 300.000 evra više nego tada.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi", 2023 (Foto: Koordinaciono telo za suzbijanje sive ekonomije)

Nagradna igra Uzmi račun i pobedi biće organizovana i ove godine. Kako je upravo objavljeno u Službenom glasniku, ovog puta je iz budžetske rezerve odvojeno 450,67 miliona dinara, odnosno oko 3,8 miliona evra za kupovinu stanova za novi krug igre. To je oko 300.000 evra više nego prošle godine.

Zašto je to važno?

Kako je zvanično saopšteno, igra treba da doprinese jačanju poreske kulture i podizanju svesti o značaju suzbijanja sive ekonomije, kao i stimulaciji bezgotovinskih plaćanja. Koliko tome doprinosi, može biti predmet diskusije, ali igra je u narodu nesumnjivo popularna. Od januara do oktobra prošle godine građani su otvorili preko milion korisničkih naloga u okviru aplikacije Uzmi račun i pobedi.

Originalno je bilo predviđeno da novac koji je sada preusmeren za ove namene, bude upotrebljen za eksproprijaciju zemljišta za kapitalne projekte.

Nagradna igra će, isto kao i prošle godine, ponovo biti organizovana u dva kruga.

Šta se do sada delilo?

Nagradni fond dva prošlogodišnja kruga činilo je 20 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 3,5 miliona evra. Stanovi su tada dodeljivani u novobeogradskom Bloku 63 i u Zemunskim kapijama. (Nova ekonomija)

Više o ovoj temi čitajte na: