Na Limanu nađen ranac sa SNS paralelnim spiskom: „Bravo“ pozvao Vučevića i Brnabić da objasne o čemu se radi (VIDEO)

Građanski pokret Bravo predstavio je javnosti sadržaj ranca u kojem su se nalazili, kako tvrde, paralelni birački spisak, pozivi za glasanje na biračko mesto 163, kao i razne napomene o građanima, javlja danas novosadski portal 021.rs.

Foto: YouTube screenshot, Radio 021

Po svemu sudeći, ranac je – kako se navodi na portalu 021.rs – pripadao nekom od aktivista vladajuće Srpske napredne stranke.

Najavljene su krivične prijave, a iz ovog građanskog pokreta pozivaju predsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića i predsednicu Skupštine Srbije Anu Brnabić da dođu i pogledaju pronađene dokumente i da objasne o čemu se radi.

Kako tvrde, u pitanju je paralelni birački spisak, a ne spisak simpatizera ili kapilarnih glasova.

Uvid u izborni inženjering

Članica Građanskog pokreta Bravo Marija Srdić rekla je da su do ranca došli tako što ga je našla jedna sugrađanka nedaleko od biračkog mesta 163 na Limanu 4.

Po njenim rečima, kroz sadržaj tog ranca dobija se uvid u izborni inženjering Srpske napredne stranke.

„U ovoj torbi nalazi se kompletni materijal koji su oni tog dana koristili u radu sa biračima. U torbi se nalazi kompletni materijal za biračko mesto 163. Desetine poziva za glasanje, spiskovi birača, a takođe i spisak poklona. U blokčićima se vidi kome ide njihov paket, kao i drugi podaci“, navela je Srdić.

Pozvani i građani da vide šta SNS zna o njima

Pokret Bravo je pozvao građane da dođu u njihove prostorije kako bi imali uvid u spisak, kao i u to šta Srpska napredna stranka zna o njima.

Na spiskovima se vide i različite napomene koje su napravljene o svakom od građana: „Ne glasa za SNS“, „Drsko zatvara vrata“, „Neće da glasa“, „Odbija paket“, „Stranac“, „Odselio se“ i slično.

Kompas/FoNet/021.rs