Opozicija u Nišu o zbijanju redova pred lokalne izbore

Opozicija u Nišu ima različite stavove u vezi izlaska na lokalne izbore u jednoj koloni – neki podržavaju zajedničku opozicionu listu, neki su neodlučni, a neki je izričito odbijaju.

Glasanje na izborima (Foto: FoNet / Ana Paunković)

Opozicija u Nišu ima različite stavove u vezi izlaska na lokalne izbore u jednoj koloni – neki podržavaju zajedničku opozicionu listu, neki su neodlučni, a neki je izričito odbijaju.

Koalicija “Niš, moj grad” i Novi DSS pozvali su nišku opoziciju da se zajednički dogovore “oko ključnih izbornih uslova” i zakazali sastanak. Đorđe Stanković iz Narodnog pokreta Srbije, koji je isto to uradio prošle nedelje, međutim poručuje da je okupljanje već počelo i naglašava da se sastanci već održavaju.

Ujedinjenje jedina šansa

“Niš, moj grad” i Nova demokratska stranka Srbije organizuju sastanak niške opozicije u nedelju, 10. marta, u prostorijama Novog DSS.

Dve ključne teme sastanka su: birački spisak i kontrola izbora. “Bez obzira na političke razlike, borba za fer i poštene izbore je ono u čemu moramo biti jedinstveni”, poručuju.

Ističu da opozicija u Nišu jedinu šansu da smeni vlast ima ako se ujedini te su zamolili opozicione stranke da do 8. marta potvrde dolazak na sastanak.

“Da se zna ko je za, a ko protiv ove vlasti”

Slično je govorio i narodni poslanik iz Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković kada je prošle nedelje pozvao opozicionare na zajedničku listu.

Sada kaže da su razgovori opozicije u toku i da će se za najviše dve nedelje znati ko će, osim stranaka iz koalicije “Srbija protiv nasilja”, biti uključen.

Poručuje da je okupljanje već počelo, da se sastanci već održavaju i da će svakako javiti vreme i mesto – ali privatno, ne preko medija.

“Okupljanje već počelo. Sastanci se već održavaju i mi ćemo svakako javiti vreme i mesto, ali privatno, ne preko medija. Drago nam je da i DSS ima slične poglede na okupljanje opozicije. Poruka mora da bude jasna, referendumska atmosfera u Nišu. Da se zna ko je za, a ko protiv ove vlasti”, istakao je Stanković. (Južne vesti)

Više o ovoj temi čitajte u tekstu Južnih vesti