Logoreja bez granica i smisla

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovo se obraća građanima. Ovaj put će se hvalisati kao je „svjetskim moćnicima“ stao na crtu i „ostavio srce na terenu“ boreći se za Kosovo i protiv Rezolucije o Srebrenici.

Prtedsednik Vučić je danas zahvalio Rusiji na podršci. (Foto: MIlica Vučković, Fonet)

Taksisti – svih četrdesetak – koji su  održali polusatni protest u znak podrške njegovim zalaganjem, sigurno će gledati prijenos.

Ima li ičeg što ne znate

Sve što je izrekao, Vučić će opet ponoviti. Ukratko:“Ponosan sam kako smo se, u danima za nama, borili za Srbiju u UN. Zahvalan sam na razumevanju i poštovanju koje je Srbija dobila, a nadam se da će i naši ljudi biti iskreno ponosni na svoju zemlju, na njenu borbu i ljubav koju smo svi zajedno prema otadžbini pokazali“. Reći će i da je zajedno sa suradnicima dan i noć vrijedno radio. Najveće svjetske sile na Srbiju vrše ogroman pritisak, ali zahvaljujući njegovom junaštvu zemlja odolijeva. I tako dalje, sve u istom pravcu.

Što mu ovo treba?

Obraćanja građana je jedan ugaonih kamenova Vučićevog režima. On je uvijek u centru pažnje, kreira sve djelatnosti, donosi sve vijesti, od njega sve počinje i s njim sve završava. Recimo, tokom izborne kampanje sa kraja 2023, predsjednik  Srbije se u toku 44 dana javnosti obratio 45 puta. 

Ima li kraja

Logoreja Aleksandra Vučića trajaće i dalje. Građani su toliko na nju navikli da je više i ne primjećuju. Odavno niko nije u stanju  ponoviti ključne poruke iz bilo kog njegovog izlaganja. To su postali ritualni nastupi pred mikrofonima i kamerama koje više nikog ni na što ne obavezuju. A posebno šefa države kada je riječ i istini i obećanjima.

F.Š./Vreme

Više o ovoj temi pročitajte na: