Koalicija Srbija protiv nasilja u najtežem položaju od formiranja

Kako će se stvari dalje odvijati, zavisi od pregovora opozicije i vlasti oko izbornih uslova.

(Foto: Milica Vučković, Fonet)

Većina stranaka koje čine građansku koaliciju „Srbija protiv nasilja“ protive se rezolutnoj najavi bojkota iz Stranke slobode i pravde, saznaje „Vreme“. Kako potvrđuje više izvora, nema još puno vremena da se donesu odluke koje bi mogle da znače i kraj te koalicije.

Šira slika

SSP navodi da neće izići na izbore ako se ne odgode za jesen. Kako Pokret slobodnih građana očigledno nije u potpunosti saglasan sa tim stavom, SSP je izmenila svoju poslaničku grupu u kojoj više nema mesta za troje poslanika PSG-a, među kojima je i predsednik tog pokreta Pavle Grbović. On je izjavio da bojkot vidi kao poslednju, najgoru i iznuđenu opciju.

Daljnja neslaganja sa SSP-om

„Ako moja partija Zeleno-levi front i ostatak koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ ima bilo kakav instinkt za samoodržanjem, ona će se maksimalno boriti za bolje uslove, ali će na izbore izaći. Sami ako treba“, napisao je profesor Pravnog fakulteta Svetislav Kostić i član ZLF-a. Zbog neslaganja sa linijom svoje parije, SSP je napustila dugogodišnja članica Predsedništva Ana Stevanović Đukić.

I šta sada

Koalicija Srbija protiv nasilja nalazi se u najtežem položaju od formiranja u jesen prošle godine. Kako će se stvari dalje odvijati, zavisi od pregovora opozicije i vlasti oko izbornih uslova. No već sada je jasno da je bolji i raspad ove opozicione koalicije sa  najboljim izbornim rezultatom u „naprednjačkoj eri“ od lažnog jedinstva i paralize koju ono izaziva. (Vreme)

Više o ovoj temi čitajte na: