Kadriranje u Ministarstvu inostranih poslova i druga nepočinstva

Priča o Javorki Ramić samo je nastavak sada već više od decenije duge istorije čudnog kadrovanja SPS-a u MIP-u.

Foto: Printskrin

U nedelju u jutarnjem programu Pinka pojavila se dvadesetogodišnja Javorka Ramić. Ona je ušla u najuži izbor za mis Srbije i odgovarala na pitanja voditeljke Jovane Jeremić koja je bila u žiriju izbora za mis. Ono što je u programu rečeno, razljutilo je gledaoce i korisnike društvene mreže X.

Ko je Javorka Ramić

„Studiram na Fakultetu Futura, prva godina, iz Žitorađe sam“, rekla je devojka, a neko od prisutnih je dobacio da je onda zemljakinja Ivice Dačića. „Tako je, moj dragi šef, pozdrav veliki za mog šefa Ivicu Dačića“, rekla je Ramić, a publici je ostalo da pogodi kakav je to „šef“ Dačić – verovatno stranački. Onda je devojka dodala: „Radim u Ministarstvu spoljnih poslova.“

Šta je Fakultet Futura

Nejsano je kako Javorka Ramić na Fakultetu Futura studira, kako je rekla, međunarodne odnose, pošto je ovo fakultet “za primenjenu ekologiju”. Ovaj fakultet je još 2019. pristupio Univerzitetu Metropolitan, a sporazum o tome potpisali su osnivač, predsednik i rektor Univerziteta Metropolitan, profesor dr Dragan Domazet i danas pokojni osnivač i predsednik Saveta Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, profesor dr Jordan Aleksić.

Zanimljivo je da su obojica bili ministri: Domazet (nauka, tehnologija i razvoja) od 2001. do 2004., a Aleksić (zaštita životne sredine) od 1994. do 1998. Jordan Aleksić preminuo je 2021. godine. Bio je ministar u vladi Mirka Marjanovića, što dodatno ukazuje na jake veze sa Socijalističkom partijom Srbije.

SPS i starlete

Priča o Javorki Ramić samo je nastavak sada već više od decenije duge istorije čudnog kadrovanja SPS-a u MIP-u. Ovo je bilo najizraženije za vreme ministra Ivana Mrkića, kada su zaposlenje i prateći diplomatski pasoš imale brojne starlete, učesnice rijaliti programa i influenserke.

Najveći skandal izbio je 2020. u januaru kada je zajedno sa pripadnicima škaljarskog klana u hotelu Kraun Plaza u Beogradu uhapšena Vanja Hadžović, influenserka, zaposlena u MIP-u.

Priredili: N.R., J.G. / Vreme

Više o ovoj temi čitajte na: