Nazire li se kraj gužvama na aerodromu Nikola Tesla?

Prošlogodišnje gužve na beogradskom aerodromu privukle su pažnju političara pa je problem rešen brzinski. Umesto Vansija, prtljagom se od danas bavi Menzis.

Aerodrom Nikola Tesla (Foto: Alicja Peszkowska/Flickr)

Ogromne gužve viđene prošle godine na aerodromu Nikola Tesla u Beogradu izazvale su bes hiljada putnika, a stalna kašnjenja aviona za koje aerodrom nije imao rešenje, naterala su državu da uskoči i problem prevaziđe dovođenjem druge firme, koja će raditi bolje. Danas je to i učinjeno.

Kako je saopšteno, kompanija Menzies Aviation počinje pružanje usluga zemaljskog opsluživanja na Nikoli Tesli.

Šta to u praksi znači?

To znači da će od sada prihvat opreme i prtljaga, odleđivanje aviona i transport putnika po aerodromu sprovoditi Menzies umesto Vansija koji je do sad to radio.

Pozadina priče

Vansi je koncesionar aerodroma Nikola Tesla i upravlja svim poslovima, ali se prošle godine ispostavilo da sam ne može da izađe na kraj sa svim putnicima što je dovelo do ogromnih redova, otkazivanja i pomeranja letova i opšteg nezadovoljstva putnika.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić zato je obećao da će problem biti rešen, tako što će nadležnosti za “zemaljsko opsluživanje”, gde se i nalazio problem, biti oduzete Vansiju i predate spoljnoj kompaniji, odnosno Menzisu.

Očekuje se da Menzis ove godine opsluži više od 22.000 avio-operacija na Nikoli Tesli.

Više o ovoj temi čitajte na: