Ivan Manić za Vreme: U Valjevu odlučujemo sami, bez diktata iz Beograda

Ako u Valjevu izlaznost bude 61 posto, naprednjačka vlast može biti smjenjena, smatra Manić

Foto: „Svanuće - Ujedinjeno Valjevo može"

Ivan Manić, profesor engleskog jezika i kandidat za gradonačelnika Valjeva ispred koalicije „Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može“ kaže za „Vreme” da samo zajedno mogu protiv vladajućeg režima. Na čemu se temelji njegov optimizam?

Minuli rad i rezultati

„Kampanju smo vodili na ulici i u medijima, čiju smo pažnju, moram priznati, zavredili, jer ništa ne dolazi džabe“, kaže Manić. „Na decembarskim izborima za Narodnu skupštinu ‘Svanuće – Ujedinjeno Valjevo može’ osvojila je 35,5 odsto ukupnog broja glasova. Na trideset biračkih mesta u gradu je odnela pobedu u odnosu na Srpsku naperednu stranku (SNS). Činjenica je da je rezultat u seoskim područjima bio slabiji, ali to je bila odlična baza”.

Što kažu ankete

Ako u Valjevu izlaznost bude 61 posto, naprednjačka vlast može biti smjenjena, smatra Manić: „Istraživanja i ankete u koje smo imali uvid govore da sa takvom izlaznošću, dobijamo rezultat gde SNS ne može samostalno da formira vlast. Jer sad izlaze u širokoj koaliciji, koja sadrži 11 različitih stranaka, ne samo SNS.”

Kako se u Valjevu ogledaju podjele u opoziciji

„Bez obzira na političku provenijenciju ljudi ovde imaju utisak da se o njima odlučuje na nekom drugom mestu. Odlučivaće se bez diktata iz Beograda i drugih mesta, već od strane Valjevaca i Valjevki. (…) Između ostalog, moram da primetim, i većina opozicionog delovanja se kocentriše na Beograd kao centar odlučivanja i moći. Tu postoji jedna indolencija i opozicionih učesnika: Beograd je važan, Valjevo nije. E pa, nama je Valjevo važno“

F.Š. / Vreme

Više o ovoj temi čitajte na: