Za sedam dana registrovano 36.000 prekoračenja brzine

Pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji.

Ilustracija (Foto: Chalabala/Envato)

Pripadnici saobraćajne policije otkrili su više od 36.000 prekršaja prekoračenja brzine tokom sedmodnevne međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je sprovedena u okviru organizacije ROADPOL (evropska mreža saobraćajnih policija), navodi se u današnjem saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Od navedenog broja, oko 5.900 prekršaja prekoračenja brzine otkriveno je i sankcionisano u zonama pešačkih prelaza, gde su vršene mere pojačane kontrole u cilju zaštite pešaka, dodaje se u saopštenju.

„Podsećamo da je brzina kontrolisana i na 342 lokacije širom zemlje koje su Upravi saobraćajne policije predložene od strane građana“, ističu iz MUP.

Dodaju i da je u sklopu te međunarodne akcije, 1. maja realizovana akcija pod nazivom „Speedmarathon“, kada je brzina kontrolisana svim raspoloživim uređajima neprekidno tokom 24 časa.

„Više od 700 policijskih službenika kontrolisalo je brzinu na oko 1.000 kontrolnih tačaka, a za svega jedan dan otkriveno je više od 7.500 prekršaja prekoračenja brzine“, navodi MUP.

Prema navodima saopštenja, pripadnici saobraćajne policije će, imajući u vidu da predstoje vaskršnji praznici kada se na putevima u Srbiji očekuje pojačana frekvencija saobraćaja, nastaviti sa merama pojačane kontrole u cilju očuvanja što povoljnijeg stanja bezbednosti saobraćaja.

FoNet