Vučić: Debakl reprezentacije na EURO, uložili smo ogroman novac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je „saglasan“ sa ocenama da je rezultat fudbalske reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, debakl.

Predsednik Vučić je najavio obračun Srbije "bez milosti" sa terorizmom. (Foto: Aleksandar Barda, Fonet)

Vučić je kazao da ljudi u Srbiji „zaslužuju bolji rezultat“ s obzirom na, kako je rekao, ogroman novac koji država ulaže u fudbalsku infrastrukturu ali i u plate fudbalskih funkcionera, prenosi N1.

„Saglasan sam da je debakl. Jeste to sport ali smo mnogo para dali za taj sport. Nije problem da izgubite od Engleske koja je loša, da izgubite od Nemačke, Španije ali jeste kad izgubite od Slovenije koja tri puta manje košta od tima Srbije, kad vam daje golove igrač koji u Celju ima platu od 5.000 evra a nikog nema da ga isprati“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Briselu uoči nastavka dijaloga sa Prištinom.

Dodao je da „tu ima bezbroj problema“ ali da Srbija nije „banana zemlja u kojoj se nešto rešava preko noći emocionalnim reakcijama“.

„Mi smo sad kao svi zadovoljni, srećni, nikom ništa. Neću da se bavim time ali i u rukometu i u fudbalu ulažemo ogroman novac i u infrastrukturu, u plate funkcionera Fudbalskog saveza, i selektora“, rekao je predsednik.

Kompas