Vučić: Analiziraju se potencijalne greške nadležnih u slučaju napada na žandarma

„Mnogo je težak taj rad i mnogo je teško ispratiti sve. Važno je da su naše snage uspele da neutrališu teroristu“, rekao je Vučić novinarima u kasarni „Banjica 2“

Foto: FoNet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sednice proširenog kolegijuma Generalštaba da se analiziraju potencijalne greške nadležnih organa u slučaju napada na žandarma i da do sada nisu ustanovljene.

„Mnogo je težak taj rad i mnogo je teško ispratiti sve. Važno je da su naše snage uspele da neutrališu teroristu“, rekao je Vučić novinarima u kasarni „Banjica 2“, prenosi FoNet.

On je dodao da je samo tužilaštvo ono koje može da hapsi samostalno, a da su se pitali Ministarstvo unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativna agencija, ti bi odavno „bili iza rešetaka“.

Upitan o napisima o njegovom uticaju na donošenje Rezolucije o Jasenovcu u Crnoj Gori, Vučić je pozvao predstavnike vlasti u Crnoj Gori da izađu i kažu da li je on bio tvorac rezilucije i da li je on insistirao da je usvoje.

Kako je rekao za Rezoluciju o Srebrenici govore da je to put u budućnost, a da kada je reč o Rezoluciji o Jasenovcu govore da rezolucije nisu put za rešavanje problema u regionu i da moraju da imaju saglasnost svih u regionu.

Govoreći o litijumu, rekao je da Srbija ne želi da dozvoli izvoz litijuma, već litijumskih baterija, da bi se vrednost zadržala u Srbiji i da je ponosan što se bori za to.

„Ja znam da je to put za ogroman napredak i Loznice i Podrinja i Rađevine i cele naše Srbije. To što se pravite da to ne znate, jer mislite da lažima možete da ujedinjujete narod, da sebe podižete iz mrtvih, jer nikome više niste važni. Moj posao je da vodim zemlju u bolju budućnost“, rekao je Vučić. On je dodao da bi voleo da sa liderima pokreta „Ne damo Jadar“ ode na poligraf, da bi se videlo da li su dobili novac.

FoNet