Vladimir Gajić: Opozicija konstantno daje političke autogolove

Predsednik Narodne stranke Vladimir Gajić tvrdi da će „nedoslednost prozapadne opozicije izazvati apstinenciju birača i može dovesti do pobede SNS u Beogradu.

Foto: Narodna stranka

Vladimir Gajić je izjavio da će ta partija na beogradskim izborima nastupiti na listi „Narodna lista – ključ za pobedu – Narodna stranka – Nova Srbija – Pokret Živim za Srbiju“ i da u centralnim i prigradskim opštinama Beograda počinje prikupljanje potpisa podrške građana toj listi, saopštila je danas Narodna.

„Čekali smo Dveri, ali oni su, nažalost, u situaciji da nisu u stanju da donesu odluku, čekali su da li će biti bojkot, da li će Novi DSS da ide na izbore, to im je bio prioritet. Na kraju, ne znam šta će oni da rade, mi ne možemo više nikoga da čekamo i krećemo u prikupljanje potpisa da bismo mogli da izađemo na izbore“, rekao je Gajić.

Povodom izmena Zakona o lokalnim izborima i spajanju beogradskih izbora sa lokalnim izborima širom Srbije, o kojem bi danas trebalo da raspravlja Skupština Srbije, Gajić je citirao naziv nekada popularne američke televizijske emisije „Tražili ste, gledajte“, dodavši da spajanje izbora nije u interesu opozicije.

„Nedoslednost prozapadne opozicije će izazvati apstinenciju birača, koja u Beogradu može da dovede do pobede SNS. Reč je o permanentnom i konstantnom davanju političkih autogolova koje prozapadna opozicija sama sebi zabija“, rekao je Gajić.

On je ukazao da će izmene Zakona o lokalnim izborima omogućiti skraćivanje mandata lokalnih samouprava za čak 150 dana, odnosno za pet meseci, a rok za izbornu kampanju biće skraćen na svega 30 dana.

„To će, nažalost, važiti i za buduće lokalne izbore i takva kampanja će ometati opoziciju, što nije u interesu demokratije, ali papir trpi sve“, ocenio je Gajić.

FoNet