„Snažne i lepe“: Humanitarna revija policijskih službenica u Novom Sadu

Predstavnici Udruženja policajaca i građana “Bezbedna zajednica” organizuju humanitarnu reviju “Snažne i lepe” 22. maja od 18 časova u Vili Palas na Kamenjaru u Novom Sadu, čime će proslaviti godišnjicu od osnivanja, saopšteno je danas.

Foto: MUP Srbije

Na reviji će učestvovati policijske službenice koje su doživele bilo koji oblik nasilja i predstavnice lokalnih i pokrajinskih institucija.

Cilj te revije je da jedna drugoj budu podrška, navodi se u saopštenju udruženja.

U tom performansu će učestvovati i policijski službenici, kao i muški predstavnici lokalnih i pokrajinskih institucija, kako bi pružili podršku svim ženama, a naročito onim koje su doživele bilo koji oblik nasilja.

“Ekonomskim osamostaljivanjem i nezavisnošću bi se osnažila svaka žena i ovaj događaj je posvećen i promociji ženskog preduzetništva i hobija u kojem svaka žena, bilo koje profesije, treba da iskaže svoj pun potencijal, kreativnost i stvaralaštvo”, naglašeno je u saopštenju.

Kreacije koje će policajke nositi na reviji kreirala je upravo policajka Mirjana Mijailović.

Za muške kreacije zadužen je Mladen Milivojević Baron iz Novog Sada.

Prikupljena sredstva će se usmeriti na pomoć ženama žrtvama nasilja posredstvom Udruženja žrtava nasilja “HAJR” iz Beograda.

S obzirom na to da Udruženje policajaca i građana istog dana slavi prvu godišnjicu rada u zajednici, planiran je i kulturno-umetnički program za koji će biti zaduženi ženski hor „Mi&la na štiklama“, učenici Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” i Anđela Zdravković.

FoNet