Slučaj smrti D.D. u policijskoj stanici: Obdukcioni nalaz stigao u tužilaštvo u Zaječaru

Brat jednog od osumnjičenih D.D (40) umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, objavio je nedeljnik Radar

Više javno tužilaštvo u Zaječaru (Foto: FoNet/zajecar.vjt.rs/printscreen)

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas je primljen obdukcioni zapisnik Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, o smrti D. D. iz Zlota, koji je bio jedan od osumnjičenih u slučaju ubistva dvogodišnje D. I. iz Bora, javlja N1 pozivajući se na saopštenje tužilaštva.

Brat jednog od osumnjičenih D.D (40) umro je nasilnom smrću 7. aprila u ranim jutarnjim satima u policijskoj stanici u Boru, ustanovljeno je veštačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, objavio je nedeljnik Radar.

Kako je ranije objavljeno, u sudsko-medicinskom nalazu konstatovane su brojne povrede D. D. po telu, zbog čega su veštaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz veštaka je prosleđen nadležnom Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Povodom te informacije Beogradski centar za ljudska prava pozivao je Više javno tužilaštvo u Zaječaru da neodložno obavesti javnost o rezultatima sudskomedicinskog veštačenja obavljenog na Institutu za sudsku medicinu Beogradu.

Taj centar ističe kako od Višeg javnog tužilaštva u Zaječaru očekuje da – u slučaju tačnosti navedenih informacija – neodložno naloži hapšenje svih policijskih službenika koji su primenjivali silu prema D. D. i da nadležnom sudu predloži određivanje pritvora zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo teškog ubistva, a od Ministarstva unutrašnjih poslova da neodložno suspenduje te policijske službenike do okončanja svih postupaka.

FoNet

Pročitajte i: