Šapić o bacanju telefona: Bio sam maksimalno tolerantan

Tvrdi da je reagovao tek kada mu nisu dozvolili da se slobodno kreće.

Aleksandar Šapić (Foto: FoNet / Milica Vučković)

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas, povodom incidenta na Savskom keju u kojem je bacio telefon jednog aktiviste, da je je bio maksimalno tolerantan i da nije ni ton povisio, već je reagovao tek kada mu nisu dozvolili da se slobodno kreće.

„Uvek ću braniti svoju kuću, svoju porodicu i prijatelje, jer onaj koji nije spreman da ih brani taj sutra nije spreman da brani ni svoj narod“, izjavio je Šapić, preneo je Beoinfo.

Šapić je rekao da će stati u odbranu svakog ko pripada njegovom narodu i gradu, i ko je na bilo koji način ugrožen, jer to je „pre svega ljudski, hrišćanski, zatim je srpski i na kraju je muški“. Šapić je naglasio da je važno da se uvek kaže istina. Nikada nikog nisam prvi napao i uvek nastojim da se ponašam maksimalno pristojno i civilizovano, rekao je Šapić za TV Informer.

Šapić je apelovao na to da se svaka vrsta političke borbe ne svodi na takve situacije, „jer batina ima dva kraja i kada nekoga napadate morate da budete spremni da će taj neko i da se brani“. „Naravno da mi koji se nalazimo na odgovornim mestima moramo da imamo mnogo viši prag tolerancije, ja mislim da sam ja to i pokazao, ali za sve postoji granica, a ona je u ovom trenutku bila pređena“, rekao je Šapić.

FoNet

Pogledajte video:

U razgovoru predsednika Privremenog organa Grada Beograda Aleksandra Šapića sa građanima povodom uklanjanja splavova došlo do incidenta kada je Šapić oduzeo i bacio telefon jednom od prisutnih građana (Izvor. FoNet / Marko Dragoslavić)