Rodoljub Šabić: Vlada izigrava pravo javnosti načinom na koji informiše o davanju zemljišta Generalštaba

Advokat Rodoljub Šabić ocenio je danas da je način na koji Vlada informiše javnost o zaključenju posla koji naziva Ugovorom o revitalizaciji kompleksa Generalštaba, izigravanje Ustavom zajamčenog prava građana na obaveštenost.

Rodoljub Šabić (Foto: FoNet)

Šabić je u pisanoj izjavi naglasio da je Vlada obavezna da da potpuno i tačno informiše javnost kada su predmet posla zgrada koja je zaštićeno kulturno dobro i zemljište u javnoj svojini, koji su po proceni stručnjaka vredni bar 100 miliona evra.

„Vlast je javno saopštila da je zaključila Ugovor o revitalizaciji kompleksa Generalštaba, ali sem toga nije pružila nikakve s pravom očekivane informacije, što je objašnjeno, najblaže rečeno, neubedljivim objašnjenjem da još nisu dogovoreni finansijski detalji i detalji zakupa“, istakao je Šabić.

On je ocenio da je teško je odupreti se utisku da je takvo saopštenje mnogo više „reklamerstvo u funkciji predizborne kampanje“, nego objektivno informisanje javnosti i da ostavlja otvorenim važno pitanje šta je onda uopšte dogovoreno.

FoNet