Pronađeno telo vojnog specijalca stradalog u vežbi

Ronioci vojske i policije pronašli su jutros telo zastavnika nestalog u desantnoj vežbi prethodnog dana.

U vežbi 72. brigade za specijalne operacije Vojske Srbije jedan vojnik je poginuo, a jedan je povređen. Telo poginulog ronioci su pronašli jutros. Fotografija je ilustracija. (Foto: Sławomir, Pixabay)

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros telo zastavnika Mijodraga Toškovića, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Tošković je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da je stariji vodnik Branko Vojvodić, koji je juče teško povređen, prevezen je na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je sinoć operisan i nakon operacije se nalazi na intenzivnoj nezi.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović formirao je komisiju za ispitivanje događaja, koja ima zadatak da sagleda sve okolnosti i utvrdi uzrok njegovog nastanka. 

Stručne komisije za ispitivanje događaja formirali su i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO i komandant 72. brigade za specijalne operacije, ističu iz Ministarstva odbrane.

Kako se dodaje u saopštenju, na lice mesta izašli su predstavnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu i ovlašćena službena lica vojne policije, a ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputili su telegrame saučešća porodici stradalog pripadnika 72. brigade za specijalne operacije.

Zastavnik Mijodrag Tošković rođen je 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece, navodi se u saopštenju.

Fonet