Presedan u Košarkaškoj ligi Srbije: Finale prekinuto zbog verbalnog delikta navijača

Košarkaško prvenstvo Srbije završeno je u sredu uveče skandalom, jer je druga finalna utakmica između Partizana i Crvene zvezde prekinuta u 23. minutu pri vođstvu crno-belih od 57:45, a najverovatnje će biti registrovana službenim rezultatom 20:0 za crveno-bele.

Košarkaši Partizana (Foto: FoNet)

Do prekida je došlo kada su navijači Partizana počeli da vređaju suprugu prvog čoveka Crvene zvezde Nebojše Čovića. Igrači crveno-belih su otišli u svlačionicu, a nedugo potom to su uradili i arbitri.

Nakon toga je usledio haos i prava rošomonijada, jer su se informacije o sudbini utakmice menjale iz minuta u minut.

Najpre je rečeno da su sudije tražile da se isprazne tribine i da Zvezda neće nastaviti utakmicu ako navijači ostanu, a potom i da je Partizan odbio da igra bez navijača, ali niko sa sigurnošću ne zna šta je od toga bilo tačno.

Posle otprilike 45 minuta preko razglasa je saopšteno da se utakmica prekida i da će biti nastavljena sutra.

Potom su i igrači Partizana otišli u svlačionicu i ubrzo su napustili Arenu, da bi pola sata kanije igrači Crvene zvezde izašli na teren, a ubrzo i sudije, jer je odlučeno da se utakmica nastavi.

Oni su u praznoj Areni stajali 15 minuta i čekali da dođu košarkaši Partizana, koji su tada već bili u svojim kućama. Na kraju je glavni sudija označio kraj utakmice.

Direktor takmičenja Aleksandar Grujin izjavio je da će utakmica sutra biti registrovana službenim rezultatom u korist Crvene zvezde, koja će tako biti progašena za prvaka Srbije.

On je istakao da je sve urađeno u skladu sa pravilima i dodao da je zbrku napravio oficijelni spiker, koji je objavio da je utakmica prekinuta.

KLS je sopštila da je Crvena zvezda postala šampion službenim rezultatom 20:0.

FoNet